Laske, paljonko perusaineenvaihduntasi kuluttaa energiaa vuorokaudessa

Laskuri laskee perusaineenvaihdunnan päivässä kuluttaman energian. Kyseessä on se määrä energiaa, jonka elimistö kuluttaa levossa. On kuitenkin huomattava, että laskuri ei ole missään nimessä eksakti. Se ei pysty ilmoittamaan tarkkaa kulutusta, sillä aineenvaihdunnan toiminta on aina yksilöllinen. Tästä huolimatta laskuri on kätevä työkalu, joka antaa perspektiiviä päivittäiseen energiansaantiin.

Esimerkiksi 25-vuotias 180 cm pitkä ja 60 kg painava mieshenkilö kuluttaa yli 1 600 kilokaloria päivässä pelkästään pysyäkseen hengissä. Kyseessä on suuri osa päivittäisestä energiansaannista. Tunnin mittainen liikunta polttaa muutaman sata kilokaloria lisää, mikä ei ole paljoa pelkkään elämiseen kuluvaan energiamäärään verrattuna.

Terveydessä on tietenkin kyse paljon muustakin kuin kilokalorimäärästä. Liikunnalla on satamäärin muitakin hyötyjä kuin energiankulutus. Samoin voi syödä juuri oikean määrän kilokaloreita mutta huonolaatuisen roskaruuan muodossa. Joka tapauksessa, kyseinen laskuri on mukava väline niille, jotka ovat joskus miettineet paljonko energiaa kuluu peruselintoimintoihin.

Lähde: lifehacker.com

Katso myös

Lisää kommentti