Mitä kehosi pienet merkit kertovat terveydestäsi?

Joskus pienetkin muutokset kehossa kertovat paljon terveydentilasta. Oman kehon antamia merkkejä on hyvä kuunnella säännöllisesti. Artikkelissa 10 kehon antamaa vinkkiä terveydestä ja sen muutoksista.

1. Kuivat ja halkeilevat huulet

Rohtuneet huulet ovat normaalia, mutta jos tätä tapahtuu toistuvasti, voi se olla merkki allergiasta tai nestehukasta. Allergian yleisimpiä aiheuttajia ovat huulille tarkoitettu kosmetiikka, lääkkeet, hammashygieniatuotteet, metallit tai ruuat.

2. Turvonneet jalat

Jalkojen turpoaminen on normaalia raskaana oleville tai niille, jotka viettävät päivänsä seisten. Mutta jos jalkojen turpoamiselle ei ole selvää syytä, voi olla aihetta puhua lääkärille mahdollisesta sydämen vajaatoiminnasta. Kun sydän ei pumppaa tarpeeksi tehokkaasti, keho alkaa kerätä nestettä.

3. Kalpea kieli

Kielen tulee olla pinkki, kostea ja makunystyröiden näkyviä. Jos kieli on kuiva ja kalpea, voi keho kärsiä raudanpuutteesta. Raudan puutostila voidaan varmistaa verikokeessa.

4. Epätavallinen hienhaju

Hiki ja sen haju kertovat paljon yleisestä terveydentilasta. Esimerkiksi ongelmat verensokerissa voivat saada hien haisemaan asetoniselta. Diabeteksesta kärsivien hiki voi haista makealta, koska sokeri kerääntyy iholle. Munuais- ja maksaongelmaisten hiki haisee ammoniakille.

5. Sormien pituus

Eräs tutkimus on osoittanut, että naiset joiden nimetön on etusormea pidempi, kärsivät kaksi kertaa todennäköisemmin polvien nivelrikosta.

6. Kulmakarvojen harveneminen

Kulmakarvojen harveneminen voi olla merkki kilpirauhasen liika- tai vajaatoiminnasta. Ongelmat kilpirauhasen kanssa saavat kulmakarvojen ulkoreunan ohenemaan.

7. Lyhyet kädet

Naiset, joilla on lyhyet kädet, altistuvat 1,5 kertaa todennäköisemmin Alzheimerin taudille.

8. Turvonneet silmät

Turvonneet silmät ja silmänaluset voivat olla sekä stressin ja vähäisen unen että hormoonimuutosten ja kehon suolojen määrän aiheuttamia. Myös ruoka-aineyliherkkyydet ja allergiat voivat turvottaa silmiä.

9. Verityyppi

Tuoreen tutkimuksen mukaan verityypin O- tai O+ omaavat ihmiset sairastuivat epätodennäköisemmin haimasyöpään. Verityypit A, AB ja B sairastuivat tämänkaltaisiin syöpiin 44 prosenttia todennäköisemmin.

10. Epätasaiset hampaat

Jos hampaista tulee ajan saatossa epätasaisemmat, voi syynä olla hampaiden narskuttaminen. Narskuttelu on usein stressin aiheuttama reaktio.

Lähde: powerofpositivity.com

Katso myös

Lisää kommentti