10 vinkkiä lounastauon lenkkiin

Lenkki lounastauolla tuntuu usein loistavalta idealta. Kellon lähestyessä puoltapäivää ja vatsan kurniessa päätös kuitenkin murenee helposti. Näillä vinkeillä hyvät aikeet ovat kuitenkin vähän helpommin toteutettavissa.

1. Suunnittele etukäteen

Menestyksekkään lounaslenkin avain on etukäteen suunnittelussa. Katso viikon aluksi, minä päivinä on mahdollista juosta ja päätä, mitkä niistä käytät. Ota huomioon työaikataulu: ei kannata juosta, jos heti perään kalenterissa on tapaaminen.

2. Pakkaa kamat edellisenä iltana

Treenikamat kannattaa laittaa valmiiksi hyvissä ajoin. Aamun kiireessä jotain unohtuu taatusti. Pakkaa mukaan kengät, treenivaatteet, kello, musiikit ja mitä tarvitset siistiytymiseen.

3. Varaudu hätätilanteisiin

Ei ole mitään pahempaa kuin olla juuri valmiina lähdössä lenkille ja huomata, että sukat unohtuivat kotiin. Paitsi ehkä palata lenkiltä ja huomata unohtaneensa vara-alusvaatteet. Näitä tilanteita varten kannattaa työpaikan kaappiin varata alusvaatteita, sukkia, ponnareita ja deodoranttia.

4. Tankkaa kunnolla aamulla

Järjestelyponnistelut ovat turhia, jos lounasajan koittaessa on niin nälkäinen, että suuntaa mieluummin syömään kuin lenkille. Tätäkin varten pitää varautua etukäteen: syö kunnollinen, proteiinia sisältävä aamiainen, joka pitää kylläisenä, ja nauti pieni välipala noin tuntia ennen lenkkiä.

5. Valitse treeni fiksusti

Ei ole järkeä aikatauluttaa pitkää lenkkiä, jos aikaa on vain puoli tuntia. Suunnittele viikko-ohjelmasi siten, että teet lyhyemmät treenit lounastunnin aikana. Intervallit ovat usein yhtä hyödyllisiä kuin pidemmät harjoitukset ja ovat varmasti huomattavasti tehokkaampia ajankäytöllisesti.

6. Suihkuhommat

Jos olet niin onnekas, että toimistossasi on suihku, hieno homma. Jos taas suihkua ei ole käytettävissä, pitää miettiä muita ratkaisuja. Voitko vaikka hyödyntää kuntosalijäsenyyttäsi ja käydä siellä suihkussa? Jos mitään mahdollisuuksia suihkuun ei ole, kosteuspyyhkeet tai kuivasaippua mahdollistavat edes jonkinlaisen siistiytymisen. Lounasaikaan voi myös tehdä kevyemmän treenin, jolloin hikoilu on paremmin hallittavissa.

7. Tankkaus

Eväiden tuominen töihin on loistava valinta: ruoka on heti valmiina, rahaa ja aikaa säästyy ja ateria on juuri sellainen kuin haluat. Valmista terveellinen ateria etukäteen ja pidä työpisteelläsi jemmassa välipaloja energiatasojen ylläpitämiseksi iltapäivän mittaan.

8. Motivoidu

Kysy työkavereita mukaan lenkille. Yhteisön paine estää osaltaan lenkin skippaamisen. Myös pikku hemmottelu auttaa motivaatioon: osta lounaan kylkeen jokin hyvä kahvi tai jälkkäri.

9. Suunnittele reitti

Sopivan lenkkireitin löytäminen työpaikan läheltä voi olla kinkkistä. Google Maps auttaa. Lenkki kannattaa suunnitella etukäteen kokonaisuudessaan: missä juoksee, missä käy jälkeenpäin suihkussa ja miten kauan tähän kaikkeen menee. Varmistu, että osaat reitin: pomo ei tykkää uudesta harrastuksestasi, jos hoiput takaisin toimistolle kaksi tuntia myöhässä.

10. Ajankäytön suunnittelu

Ajan varaaminen lenkkeilyyn lounastunnilla voi tuntua arveluttavalta, jos lounaaksi on tavallisesti tottunut nauttimaan voileivän sähköposteihin vastaamisen lomassa. Ota kuitenkin huomioon, että lounastunnilla liikkuvat ovat huomattavasti tehokkaampia iltapäivällä kuin ne, jotka syövät omalla työpisteellään. Jos työaika mahdollistaa, voit myös harkita tulla aikaisemmin töihin ja lähteä myöhemmin.

Lähde: therunningbug.com

Katso myös

Lisää kommentti