2+3 tärkeintä vinkkiä syksyn juoksulenkeille

Vaikka lämpimiä päivä on vielä, syksy tuo tullessaan viileät ja raikkaat aamut ja illat. Olitpa vain liikunnasta nauttiva harrastelija, tai tulosorientoituneempi pohjakunnon kasvattaja, artikkelissa esitellyistä vinkeistä hyötyy jokainen.

1. Astu pois tieltä

Syksy on loistavaa aikaa tutkia lähitienoon puisto- ja metsäpolkuja. Vuodenajan vaihtuminen tuo mukanaan uusia tuoksuja ja tuntemuksia lehtien pudotessa ja aamukasteen paksuuntuessa. Tutki illalla muutamat kartat ja suunnittele uusia reittejä alueille, joilla et ole käynyt juoksemassa pitkään aikaan.

Maastossa juokseminen kehittää juoksuvoimaa ja -kestävyyttä monipuolisesti pitkällä aikavälillä. Syksyllä metsässä hankittu kunto näkyy heti keväällä kilpailusesongin alkaessa.

2. Jatka juoksemista

Vaikka kilpaileminen ei koskaan tulisi olemaankaan tavoite, juokseminen on silti yksi helpoimmista ja yksinkertaisimmista tavoista pysyä kunnossa. Jos juokset säännöllisesti läpi kevään ja kesän mutta kelien kylmetessä ja päivien lyhentyessä alat kyseenalaistaa syysi juosta, muista, että tässä tilanteessa vaihtoehtoja on kolme:

  • Voit käydä talviunille ja jättää juoksemisen kokonaan olosuhteiden paranemista odottaessa.
  • Voit siirtyä juoksumatolle.
  • Voit ymmärtää, että huonoa keliä ei ole olemassakaan, vain huonoja vaatetusvalintoja. Pienellä investoinnilla kunnon varusteisiin juokseminen on syksylläkin yhtä riemastuttavaa kuin aina.

3 varustevinkkiä

1. Tarkista kylmän kelin varustus

Onko viime vuoden setti vielä käyttökelpoinen vai pitääkö hankkia täydennystä? Kun keli kylmenee, ovat ylimääräiset vaatekerrokset poikkeuksetta tarpeen. Katso lisätietoja tästä.

2. Muista hattu ja hanskat

Kylminä aamuina pitää ääreisverenkierron toimia tai muuten lenkille lähteminen vaikuttaa virheeltä.

3. Näy

Päivänvalon vähentyessä turvallisuuden merkitys korostuu. Heijastavat liivit ja takit, otsalamput sekä perinteiset heijastimet auttavat näkemään ja tulemaan nähdyksi.

Lähde: runandbecome.com

Katso myös

Lisää kommentti