5 vinkkiä joiden avulla rakastut lenkkeilyyn

Kesä on ulkoliikunnan parasta aikaa. Aurinko,  lämpö ja kukoistava luonto hellivät ulkonaliikkujan kehoa ja mieltä. Lenkkeily on yksi ulkoliikunnan monista muodoista. Lenkkeily on hyvää peruskuntoharjoittelua, mutta silti jo pelkkä sana tuntuu nostavan monen niskakarvat pystyyn. Me listasimme viisi vinkkiä, joilla selätetään lenkkeilyinho.

1. Leikittele vauhdilla

Jos tasainen tahti ei viehätä, voi tasavauhdin sijaaan kokeilla erilaisia vauhtileikittelyharjoituksia. Lisää lenkkiin pari nopeampaa pyrähdystä tai hieman pidempää kova vauhtisempaa osuutta. Näin saat sykkeen nousemaan ja lihaksiin lisää kuormitusta. Vaihtele myös erilaisia lenkkeilymaastoja. Kukapa ei kyllästyisi aina sen saman pururadan kiertämiseen?

2. Valitse oikeat varusteet

Huonoilla kengillä tai hiostavissa vaatteissa lenkkeily tappaa lenkkeilyinnon ennenkuin se ehtii syttyä. Urheiluliikkeessä osaavat myyjät auttavat valitsemaan juuri sinun jalallesi sopivan tossun. Hyvä kenkä tukee oikein ja hengittää. Askel rullaa kevyemmin hyvällä lenkkareilla, kuin kuluneella tennarilla. Vaatetuksessa kannattaa kiinnittää huomiota hengittävyyteen.

3. Haasta itseäsi

Useimmiten totuus lennkeilyinhon takana on huono kunto. Juokseminen tai pitkäkestoinen reipasvauhtinen kävely ei huvita, koska kunto ei riitä. Aloita hieman lyhyemmistä matkoista ja motivoidu haasteista. Kunnon kasvaessa vaikutukset näkyvät jaksamisen lisääntymisenä aina arkiaskareiden suorittamisessa asti.

4. Rauhoita mielesi

Anna ajatustesi levätä lenkin aikana. Nautit lenkkeilystä huomattavasti enemmän, kun et murehdi kymmenen vuotta sitten sattunutta mokaa tai seuraavan päivän pyykkivuoroa. Nauti maisemista, keskity hengitykseen ja anna ajatustesi rauhottua. Kun lenkkeillessä saavuttaa sopivan flow-tilan, alkaa samaa fiilistä kaipaamaan lisää.

5. Huolehdi nesteytyksestä ja energiansaannista

On tärkeää muistaa juoda riittävästi ennen ja jälkeen lenkin. Nestehukka aiheuttaa väsymystä, päänsärkyä ja vetelää oloa. Lenkki kannattaa myös ajoittaa alkuiltaan, sillä näin kovasykkeinen harjoitus ei häiritse yöunia. Muista syödä päivän aikana riittävästi, jos tarkoituksesi on suunnata illalla lenkkeilemään. Liian pienellä energialla kevytkin harjoitus tuntuu siltä kuin vetäisi perässään kivirekeä.

Katso myös

Lisää kommentti