6 keinoa joiden avulla aamun juoksutreenit lähtevät käyntiin

Juoksijat,  jotka ovat käyneet aamulenkillä jo ennen kuin aamu edes ehtii sarastaa vaikuttavat motivoituneilta ja kurinalaisilta super-ihmisiltä. Artikkelissa seitsemän keinoa, joiden avulla saat motivoitua itsesi aamuisin juoksulenkille.

1. Psyykkaa itsesi juoksemaan

Suhtaudu elämään positiivisesti ja hyppää ylös sängystä! Suhtautuminen tulevaan päivään energisesti ja positiviisesti tarkoittaa sitä, että myös päivästä tulee parempi.

Muista, että ainoa asia joka voi estää sinua olet sinä itse, joten muuta asennettasi ja anna mennä!

2. Lakkaa hokemasta itsellesi, että olet liian väsynyt

Herätyskellon torkkuajastimen kytkeminen päälle sen soimisen jälkeen lyhentää aamuisia juoksulenkkejä. Pahimmissa tapauksessa lenkki jää kokonaan välistä aamuisen ajanpuutteen vuoksi. Torkuttaminen ei virkistä vaan itse asiassa pahentaa tilannetta.

3. Aamuinen juoksulenkki vaikuttaa tulevaan päivääsi

Nouseminen ylös mukavasta ja lämpimästä sängystä aamuisille juoksulenkeille on vaikeaa. Päivä tuntuu kuitenkin kevyemmältä, kun ranka työ on tehty heti aamusta. Juokseminen auttaa olemaan kärsivällisempi niin töissä kuin kotona. Juoksusta saa myös energiaa ja omaa aikaa.

4. Muuta ajatteluasi

Aamuisin, jolloin ihmiset ovat käpertyneet mukavasti sänkyihinsä, ei ole paras hetki ajatella juoksemista. Niinä päivinä, jolloin on suunnitellut juoksevan, ei todennäköisesti halua lähteä juoksemaan eikä se huvita. Ajattelun muuttaminen auttaa. Jos ajattelee, että juokseminen on etuoikeus, jota ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä, motivaatio juoksemiseen kasvaa.

5. Suunnittele, suunnittele, suunnittele

Suunnittele kaikki etukäteen:

  • Katso sääennusteet
  • Laita vaatteet valmiiksi
  • Varmista, että kuulokkeet ovat helposti saatavilla

6. Ota kaveri mukaan treeneihin

Treeneihin on helpompi sitoutua kun on sopinut ne ystävän kanssa. Silloin niitä ei peruta niin helposti.

Aina valmentajan tai kaverin ei tarvitse olla juoksukaveri. Se, että on edes joku, jolle raportoida aamuisista juoksulenkeistä helpottaa sängystä ylös nousemista.

Lähde: wellandgood.com

Katso myös

Lisää kommentti