Juoksija: Näin saat eniten irti 20 minuutista

Jokainen päivä ei mene suunnitelmien mukaisesti. Näiden päivien ei kannata antaa pilata juoksutreenejä. Voit hyödyntää näitä viittä harjoitusta, jotka tasapainottavat mieltäsi.

1. Jaa juoksu lyhyisiin pätkiin

Kuormittavatko kotiaskareet? Mene 20 minuutin juoksulenkille ja keskeytä juokseminen 30-90 minuutiksi pyykinpesun  ja tiskaamisen ajaksi. Jatka taas juoksemista 20 minuutin ajaksi. Tee kolme juoksuharjoitusta näin.

2. Voiman kehittäminen

Mäkijuoksu ja kiihdytykset kehittävät kestävyyttä. Lämmittele ensin viisi minuuttia ja toista seuraavia osioita 15 minuutin ajan: nouse ylös mäkeä, joka on 200 metriä pitkä ja hölkkää mäki alas tai juokse viiden kilometrin matkaa 400 metrin pätkissä 1-2 minuutissa.

3. Laita joka tapauksessa juoksukengät jalkaan

Vaikka olisi kuinka kiire, 20 minuutin juoksu on parempi vaihtoehto kuin tekemättömyys. Nopea juokseminen auttaa lihaksia sopeutumaan juoksemiseen ja jo 10 minuutin jälkeen keho alkaa käyttää varastossa olevaa rasvaa.

4. Rentoudu kylmässä kylvyssä

Istuminen kylmässä kylvyssä 20 minuutin ajan urheilusuorituksen jälkeen vähentää tulehduksia. Samaan aikaan aikaan voi nauttia juoman, joka sisältää proteiinia ja hiilihydraatteja.

5. Ota nokoset

Tutkimusten mukaan lyhyet nokoset vähentävät väsymystä, virkistävät ja parantavat kognitiivista suorituskykyä. Jo kymmenen minuutin nokoset piristävät. On hyödyllisempää ottaa 10 minuutin nokoset, koska 20-30 minuutin unet tekevät tokkuraiseksi ja sekavaksi.

Lähde: runnersworld.co.uk

Katso myös

Lisää kommentti