Kolme aerobista treeniä juoksemisen vastapainoksi

Maistuuko juoksumaton kyntäminen puulta? Vaihtelu virkistää. Seuraavassa kolme aerobista treeniä, jotka ovat hauskempia kuin pelkkä maton paukutus.

“55-harjoitus”

Aloita tekemällä yksi kehonpainokyykky ja kymmenen punnerrusta. Lepää kymmenen sekunnin ajan ja tee sitten kaksi kyykkyä ja yhdeksän punnerrusta. Jatka sarjoja näin ja tee viimeiseksi kymmenen kyykkyä ja yksi punnerrus.
Toistoja tulee yhteensä 55 kumpaakin liikettä kohden. Aerobinen ja lihaskunto paranee kuin itsestään.

Kymmenen metrin sprintit

Juokse täysillä lyhyt noin kymmenen metrin pyrähdys. Hengitä juoksun aikana normaalisti. Pysähdy ja hengitä nenän kautta sisään ja ulos yhden kerran. Juokse taas, pysähdy ja hengitä kahdesti nenän kautta. Jatka juoksemista ja lisää jokaisella pysähdyksellä yksi sisään- ja uloshengitys. Jatka niin kauan kunnes et enää pysty hengittämään nenän kautta.
Nenän kautta hengittäminen harjoituksen aikana on vaativaa, mikä puolestaan lisää treenin tehoa. Saat saman tuloksen vähemmässä ajassa (ja matkassa) kuin juoksumatolla.

Haarahyppypyramidi

Tee kymmenessä sekunnissa mahdollisimman monta haarahyppyä. Lepää kymmenen sekuntia. Sitten tee 20 sekunnissa niin monta haarahyppyä kuin pystyt. Lepää 20 sekuntia. Seuraavaksi tee haarahyppyjä 30 sekunnin ajan ja lepää saman verran. Jatka pyramidia alaspäin: 20 sekuntia hyppyjä, lepo ja niin edelleen. Toista pyramidi kolmesti.

 

Lähde: menshealth.com

Katso myös

Lisää kommentti