Kolme suosittua mobiilisovellusta lenkille

Kokoamamme listan sovellukset täyttävät seuraavat ehdot:

  • Saatavilla sekä iOS- että Android-puhelimiin
  • Mahdollisuus olla yhteydessä sovelluksen muihin käyttäjiin, jakaa matkamääriä ja muita tietoja
  • Facebook-yhteensopiva
  • Mahdollisuus pitää lukua yksittäisistä lenkeistä tietoineen ilman rekisteröitymisiä tai lisälaitteita

Nike+ Running: Kevyt, yksinkertainen, ilmainen

lenkki-app-nike-plus

Nike+ Running on ladatuin juoksusovellus eikä syyttä. Se näyttää hyvältä, seuraa aikaa ja matkaa eikä rasita mainoksilla tai päivitysaneluilla. Ilmaisessa sovelluksessa on paljon ominaisuuksia, jotka muissa ovat maksullisia kuten auto-pause ja harjoitussuunnitelma.
Set-up: Valitse juoksetko aikaa vai matkaa tai jos yrität lyödä henkilökohtaisen ennätyksesi (esimerkiksi nopein kilometri).
Mitä kuuluu: Sovellus soittaa musiikkia puhelimen kirjastosta. Valitsemasi voimabiisi lähtee soimaan napin painalluksesta. iOS-käyttäjät voivat kuunnella Spotifya ja luoda omia soittolistojaan artistin tai genren mukaan, vieläpä sitten että soitettavat kappaleet sopivat tempoltaan juoksuvauhtiin. Musiikki katkeaa kun liike lakkaa. Puheääni kertoo tilannepäivityksen kilometreittäin (aika/matka/vauhti) ja on vapaasti ohjelmoitavissa. Matkaa juostessa ääni ilmoittaa milloin ollaan puolessa välissä ja kun viimeinen kilometri alkaa.Hauskana lisänä sovelluksesta kuuluu kannustushuutoja joka kerta kun joku tykkää kulloisestakin juoksusta Facebookissa.
Juoksun jälkeen: Merkitse muistiin mieliala, juoksualusta ja juoksukengät. Liitä karttakuva ja sovellus näyttää reitin ja missä kohtaa juoksit nopeimmin ja hitaimmin.
Yhteisö: Sovellus näyttää kavereiden juoksemat kilometrit ja vertaa niitä omiin. Mahdollisuus luoda omia haasteita kavereiden kesken – kuka juoksee ensin 100 kilometriä täyteen kesän aikana?
Moitittavaa: Sovellus ei anna etsiä uusia reittejä tai analysoida yksityiskohtaisia tilastoja. Pääajatuksena on vain kerryttää kilometrimääriä.

MapMyRun: Uusia reittejä etsiville

MapMyRun-nettisivu on juoksureittien löytämisen edelläkävijä. Mobiilisovellus seuraa juoksureittiä lennosta karttatietokantojen pohjalta.

Set-up: Valitse muiden juoksemista reiteistä, itse aiemmin juoksemistasi reiteistä tai aikaisemmin suunnittelemistasi reiteistä. Nettisivuilla voi luoda reitin etukäteen ja lähettää sen sovellukseen.Mitä kuuluu: iOS-käyttäjät voivat kuunnella musiikkia laitteen omista kirjastoista. Android-käyttöjärjestelmälle tätä mahdollisuutta ei ole. Ääniominaisuudet ovat kaikki maksullisia.
Juoksun jälkeen: Sovellus näyttää kartalla nopeuden vaihtelut ja ala- ja ylämäet.
Yhteisö: Sovelluksessa voi lisätä kavereita omiin verkostoihin. Maksullisen versio tarjoaa mahdollisuuden juoksemisen seuraamiseen livenä.
Muuta: MapMyRunissa on mahdollista seurata syömisiään ja sovellukseen voi lisätä myös muita harjoituksia kuin juoksulenkkejä (esimerkiksi kävely- ja pyöräilylenkkejä tai salitreenejä) ja seurata niiden edistymistä.
Moitittavaa: Mainokset ja ääniominaisuuksien puuttuminen ilmaisessa versiossa.

Runkeeper: Kestosuosikki

Runkeeper on yksi kaikkien aikojen suosituimmista juoksusovelluksista. Siinä on runsaasti eri ominaisuuksia, joista osa on tosin maksullisia. Esimerkiksi treeniohjelma, joka muuntuu suoritusten mukaan sekä työkalu, jolla suorituksia voi vertailla edistymisen seuraamiseksi.

Set-up: Käyttöliittymä on erilainen iOS- ja Android-järjestelmissä. iOS-versio toimii samalla tavalla kuin Nike+ (valitaan matka, aika tai vauhti). Androidilla näitä vaihtoehtoja ei ole. Sen sijaan siinä valitaan intervallliohjelma ja ääni kertoo milloin hidastaa tai nopeuttaa vauhtia. Kummallakin käyttöjärjestelmällä voi toki vain lähteä juoksemaan, ja sovellus näyttää juoksun tiedot.
Mitä kuuluu: Runkeeper soittaa haluamaasi musiikkia ja toistaa jopa podcasteja. Ääniominaisuus kertoo juoksun tilastot valintojesi mukaan.
Juoksun jälkeen: Suorituksen voi jakaa sosiaalisessa mediassa ja liittää siihen kuvia. Lisäksi sovellus näyttää keskivauhdin jokaisella kilometrillä.
Yhteisö: Sovelluksella voi tarkastella kavereiden suorituksia ja vertailla niihin omiaan.
Moitittavaa: Ei moitittavaa, ellei sellaisina pidä ominaisuuksien maksullisuutta.

 

Lähde: vitals.lifehacker.com

Katso myös

Lisää kommentti