Pokémon Go -munien hautominen juoksulenkillä

Pokémon Go sopii loistavasti intervalliharjoitteluun, mutta sen pelaaminen pitkän juoksulenkin aikana on vähän mutkikasta. Sovellus laskee kuljetut kilometrit alakanttiin ja lisäksi sammuu toisinaan yllättäen. Pokémon Gon avulla voi kuitenkin tehdä hyvän juoksutreenin muutamalla kikalla.

Juoksemisen pitäisi olla tehokas tapa hautoa munia Pokémonissa. Kahden kilometrin muna vaatii suunnilleen vartin mittaisen hölkän. Toisaalta on kova kiusaus pysähdellä tarkistamaan joko muna on kuoriutunut. Lyhytkin lenkki voi viedä vaikka kuinka kauan.

Vaikeinta Pokémonin pelaamisessa juostessa on olla välittämättä värinästä, joka ilmoittaa että otus on lähettyvillä. Jos tarkoituksena ei ole juosta intervalleja, voi olla hyvä idea juosta lenkki alueella, jossa on vähän pokémoneja – eli päinvastoin mitä yleensä tehdään.

Oma erillinen suunnitelma Pokémon-lenkille

Pokémon-lenkki on hyvä suunnitella etukäteen ja yrittää sisällyttää se muuhun harjoitusohjelmaan. Tässä on otettava huomioon oma pelityyli. Pitääkö esimerkiksi munia pysähtyä kuorimaan muutaman kilometrin välein ja jokainen pokestoppi käydä tarkistamassa vai onko tarkoituksena juosta nopeaan tahtiin ja yhtäjaksoisesti kuten tavallisestikin?

Pysähdysten suunnittelemisen jälkeen tarkistetaan munien tilanne: kauanko aikaa ja kuinka pitkän matkan munien hautominen vie. Matkan suhteen on pidettävä mielessä, että hautominen vaatii jonkin verran puskuria, sillä Pokémon Go ei mittaa matkaa niin tarkasti kuin esimerkiksi eri fitness-sovellukset. Viiden kilometrin munan hautomiseksi joutuu hyvin juoksemaan kuusikin kilometriä.

Miten Pokémon Go mittaa matkaa

Pokémon Go ei mittaa käyttäjän kulkemaa matkaa askelmäärän eikä paikannussatelliittien avulla. Sen sijaan palvelimet tarkistavat kuljetun matkan aika ajoin vetämällä suoran linjan nykyisen ja edellisen sijainnin välille. Jos kahden pisteen välisen matkan kulkee liian nopeasti, sovellus arvioi, että se on kuljettu autolla eikä rekisteröi sitä.

Tosielämässä liikkuminen on pelin kannalta hyödyllisintä tehdä sekin suorissa linjoissa. Jos esimerkiksi juoksee kierroksia juoksuradalla, sovellus näkee juoksijan kahdesti samassa kohdassa ymmärtämättä, että välissä on juostu jopa useampikin kerros. Parhaat keinot saada sovellus seuraamaan kuljettua matkaa mahdollisimman realistisesti ovat:

  • Suorissa linjoissa juokseminen, ei siksakkia eikä kierroksia.
  • Sovelluksen näpäyttäminen suuntaa vaihdettaessa, jolloin peli tarkistaa sijainnin. Yksi keino tähän on napauttaa pokestoppia tai gymia, jotta sovelluksen on selvitettävä ovatko ne toimintasäteen sisällä.

 

Lähteet: vitals.lifehacker.com

Katso myös

Lisää kommentti