Musiikin kuuntelu & juokseminen: etu vai haitta?

Moni meistä nauttii lenkeistä parhaiten kuulokkeet korvilla. Toiset haluavat kuunnella omaa hengitystään pysyäkseen tahdissa ja tarkkailla ympäristöään, kun taas toiset haluavat uppoutua omaan maailmaansa tunniksi pariksi saadakseen ajatuksensa pois muusta maailmasta ja ottaakseen vähän omaa aikaa.

Edut

Täydellinen keskittyminen

Musiikkia kuunnellessa muu maailma tuntuu kuin sulavan pois. Jos juostessa haluaa “paeta” maailmaa, on musiikki siihen kenties paras apukeino. Musiikin kuuntelu auttaa keskittymään suoritukseen ja maastoon eliminoimalla erilaiset häiriötekijät.

Matka kasvaa

On ällistyttävää, miten musiikin kanssa juokseminen saa kuin huomaamatta taittamaan pidempiä matkoja kuin tavallisesti. Musiikkiin uppoutuessa lenkki päättyy oikeastaan vasta sitten kun on täysin uupunut.

Mieliala pysyy korkealla

Niin paljon kuin toiset nauttivatkin juoksemisesta, toisille se voi olla vain pelkkä velvollisuus. Lenkillä käydään siksi, että se lienee helpoin ja vaivattomin tapa pysyä kunnossa ja terveenä, mutta jos olisi varaa valita, lenkille ei välttämättä lähdettäisi. Musiikin kuuntelu auttaa pitämään fiiliksen korkealla vaikka lenkkareiden pieksäminen puulta maistuisikin. Tympeältä tuntuvan lenkin aikana kannattaa kuunnella suosikkikappaleitaan motivaation ylläpitämiseksi.

Haitat

Tieturvallisuus

Ympäristön huomioiminen saattaa unohtua kokonaan kun kuulokkeet ovat korvilla. Liikenteen seassa juostessa voi tällöin joutua vaaratilanteisiin. Risteyksissä ja vilkkaasti liikennöidyillä kaduilla kannattaa musiikki laittaa hetkeksi pauselle.

Varovaisuuden unohtuminen

Vaikka ryöstön tai muun rikoksen kohteeksi joutuminen ihmisten ilmoilla on Suomessa melko harvinaista, ei arveluttaviin tilanteisiin kannata kuitenkaan juosta ehdoin tahdoin. Kaupungilla ei voi koskaan tietää, millaiseen porukkaan saattaa törmätä. Siksi varsinkin iltaisin kuulokkeet kannattaa jättää kotiin varmuuden vuoksi.

Lähde: justrunlah.com

Katso myös

Lisää kommentti