Nämä 4 asiaa tulisi tietää ennen juoksukenkien ostoa

Hyvällä juoksukengällä on merkitystä. Juoksunautinnon lisäksi oikein valittu kenkä lisää juoksunopeutta ja vähentää loukkaantumisriskiä. Näillä neljällä vinkillä valitset seuraavat juoksukenkäsi oikein.

1. Valitse kengät merkiltä, jota myös urheilijat suosivat

Juoksukenkävalmistajia on pilvin pimein, mutta vain muutaman valmistajan kengät kelpaavat urheilijoille. Urheilija osaa vaatia jalkineeltaan vain parasta. Kengän pitää vastata täysin urheilijan tarpeisiin. Urheilijoiden suosimat kenkämerkit myös kehittävät juoksukenkien pohjamateriaaleja ja muita kenkien ominaisuuksia jatkuvasti.

2. Mukavuus ensin

Paras kenkä on sellainen, jota et juuri huomaa, vaan kenkä on yhtä oman jalkasi kanssa. Kenkä voi olla miten tekninen tahansa, mutta jos se ei istu jalkaasi täydellisesti, jätä se kaupan hyllylle. Hyvä juoksukenkä tarjoaa jalallesi sen vaatima tukea, vaimentaa iskuja ja on valmistettu hengittävästä materiaalista.

3. Tutki juoksukenkätestejä

Ennen sopivan kengän valintaa kannattaa etukäteen perehtyä erilaisiin testeihin, joissa on tutkittu kenkien ominaisuuksia. Näin olet kauppaan lähtiessäsi hyvin valmistautunut ja saanut käsityksen siitä mitä haluat tulevalta juoksukengältäsi. Ethän osta autoosikaan renkaita ilman rengastesteihin tutustumista.

4. Vertaile hintoja

Juoksukenkiin on mahdollista sijoittaa järjettömiä summia, mutta onko se kannattavaa? Kenkäteknologia ei kehity niin nopeasti, että se tämän vuoden uusi juoksukenkä olisi ratkaisevasti parempi kuin edellisvuoden malli. Ero näkyy ainoastaan hinnassa ja pintamateriaalien värityksissä. Saat siis teknisiltä ominaisuuksiltaan täysin saman kengän, mutta reippaasti halvemmalla ja eri värissä.

Lähde: runnersworld.co.uk

Katso myös

Lisää kommentti