Parhaat juoksudokumentit syksyn pimeisiin iltoihin

Iltojen pimetessä ja kelien kurjistuessa on mukava hakea inspiraatiota juoksemiseen uskomattomista tarinoista, joita juoksumaailma pitää sisällään.

The Barkley Marathon: The Race That Eats Its Young

Barkleyn maratonin yli 20-vuotisen historian aikana vain 15 juoksijaa on päässyt maaliin asti. Dokumentti esittelee tämän ikonisen ja useimmille mahdottoman kilpailun näännyttävää luonnetta. Perustamisen inspiraationa oli James Earl Rayn (Martin Luther Kingin murhaajan) vankilapako. Kummallinen hakuprosessi ja järjetön 100 mailin (160 kilometriä) matka ovat vain pari niistä piirteistä, jotka tekevät Barkleyn maratonista yhden maailman kovimmista. Tänä vuonna kilpailuun osallistui ensimmäistä kertaa myös suomalainen juoksija – ikävä kyllä kisa katkesi loukkaantumiseen.

Finding Traction

Nikki Kimball on yksi maailman polkujuoksuhuipuista. Melkein mikään ei ole hänelle mahdotonta, kun on kyse juoksemisesta pitkään ja kauas. Siksipä hän asettaa tasolleen sopivan haasteen. Dokumentissa seurataan Kimballia hänen yrittäessään rikkoa ennätysaikaa Vermontin 273 mailin (439 kilometrin) Long Traililla.

Town of Runners

Dokumentti avaa ikkunan etiopialaiseen juoksukulttuuriin ja esittelee yhden Afrikan kuuluisimmista juoksun keskuspaikoista, Bekojin. Kaupungista on tullut lukuisia kestävyysjuoksun mestareita, mutta kova ponnistelu ei aina takaa menestystä juoksumaailmassa. Dokumentissa seurataan kolmen tytön erilaista matkaa koulun pihalta kansallisiin kilpailuihin.

Desert Runners

Desert Runners esittelee neljä rohkeaa amatöörijuoksijaa heidän yrittäessään selviytyä 4 Deserts -kilpailusta, jonka väitetään olevan inhimillisen kestokyvyn äärimmäisin koetus. Ja kuten odottaa saattaa, päähenkilöt joutuvat melkoiseen rääkkiin neljän 250 kilometrin mittaisen kisan aikana.

Life in a Day

Näännyttävä 100 mailin kilpailu Yhdysvaltain länsirannikolla on näyttämönä neljän naisen kamppailulle selviytyä maaliin 10 parhaan joukossa 350 osallistujasta. Myötä- ja vastoinkäymisiä riittää melkein jokaiselle kilometrille.

Breaking 2

Kahden tunnin alittaminen maratonilla on edelleen ihmisen saavuttamatta. Kysymys kuuluukin, onko tällainen suoritus ylipäätään mahdollista. Keväällä 2017 Nike järjesti kolmelle urheilijalle mahdollisuuden yrittää rikkoa 2 tunnin raja Monzan F1-radalla. National Geographic kuvasi kaiken.

Lähde: therunningbug.com

Katso myös

Lisää kommentti