Sateella pyöräily – mitä ottaa huomioon?

Syksyllä on mahdoton vältellä sadetta, mutta oikeilla varusteilla, asenteella ja taidoilla ajo on nautinnollista ja turvallista.

Pyöräilyasu

“Huonoa keliä ei ole olemassa – on vain väärät varusteet” on sanontana kulunut mutta tosi. Vedenpitävillä takilla, hanskoilla ja kengillä märän kelin ajo on huomattavasti mukavampaa.

Avainasemassa vaatteiden valinnassa on hengittävyys, muuten kastuu märemmäksi sisäpuolelta kuin ulkopuolelta. Kovalla sateella toki kastuu joka tapauksessa, mutta oikeilla kamppeilla ei ainakaan kylmä pääse yllättämään.

Ollakseen vedenpitävä takin tulee olla saumaton. Täysin saumaton takki on hyvä vaihtoehto erittäin huonolla kelillä, kun taas takataskuun mahtuva kevyempi takki toimii hyvin kuuroja vastaan ja sen saa helposti pakattua taas kasaan auringon pilkistäessä.

Mitä pinnan alla vaanii

Älä aja lammikoiden tai seisovan veden läpi, sillä veden syvyyttä ei voi oikein etukäteen arvioida ennen kuin on liian myöhäistä. Kyseessä voi olla vain matala lammikko tai sitten renkaat särkevä kuoppa. Väistä siis lammikot.

Liukasta märkänä

Vältä ajamasta viemäriaukkojen, tiemerkintöjen tai öljyisten kohtien yli. Jos ne eivät kuitenkaan ole väistettävissä, ohjaa suoraan äläkä käännä tai jarruta ennen kuin olet ohittanut.

Loka lentää

Lokasuojat eivät pelkästään estä rapaa roiskumasta päällesi, vaan ne myös suojaavat takana ajavia kanssapyöräilijöitä. Jotkin pyöräilyseurat esimerkiksi edellyttävät lokasuojien asentamista märällä kelillä. Konsultoi pyöräliikettä, jos et ole varma millaiset lokasuojat sopivat pyörääsi.

Leveämmät ja tyhjemmät renkaat

Renkaat ovat pyöräilijän ainoa yhtymäkohta tiehen. Leveämmissä renkaissa on enemmän pitoa. Syksyisillä keleillä voi olla viisasta vaihtaa maantiepyörän renkaat tuumakokoa leveämmiksi. Kannattaa myös harkita rengaspaineiden alentamista. Kosketuspintaa tiehen on enemmän, jolloin kitka kasvaa. Toisaalta tyhjemmillä renkailla ajamisessa on puhkeamisen riski, eikä paikkaaminen kaatosateessa ole niitä mukavimpia hommia.

Ei äkkijarrutuksia

Tavalliset vannejarrut toimivat heikommin märällä kelillä, joten hidastaminen ja pysähtyminen vievät pidemmän ajan. Testaa jarruja ajon alkajaisiksi. Tiukoissa mutkissa on tietysti oltava erityisen varovainen. Eikä pelkästään vesi heikennä pitoa. Veden siirtelemä hiekka voi myös osoittautua haasteelliseksi jarruttamisen kannalta.

Valoja tauluun

Sade, pilvisyys ja ikkunoiden huurtuminen heikentävät autoilijoiden näkyvyyttä, joten pyöräilijän on tärkeä tehdä itsensä mahdollisimman näkyväksi. Satulaan kiinnitettävä vilkkuvalo on halpa ja tehokas keino. Etuvalothan ovat välttämättömät jo lain mukaan. Heijastimet tai heijastavat vaatteet ovat myös melkein itsestäänselvyyksiä – tien päällä ei voi koskaan erottua liikaa.

Ajon jälkeen

Puhdista ketjut loasta ja hiekasta ja öljyä ne. Pyörän huollon jälkeen on aika kuuman suihkun, kuivien vaatteiden ja pienen herkuttelun – olet ansainnut sen…

 

Lähde: theguardian.com

Katso myös

Lisää kommentti