Virittäydy kesän kilpailuihin polkujuoksuelokuvilla

Vimeon suosituimmat polkujuoksuelokuvat tarjoavat inspiraatiota, motivaatiota, näkökulmia sekä silmäkarkkia. Elokuvat ovat maksullisia, mutta näitähän voi ostaa vaikka porukalla illanvieton ohjelmaksi ennen kisareissulle lähtemistä. Trailerit antavat osviittaa.

In the High Country

Impressionistinen elokuva vuorijuoksusta. Kerronta lähentelee visuaalista esseetä. Keskiössä on ammattilaisjuoksija Anton Krupicka, jonka kautta juokseminen ja suhde luontoon näyttäytyvät yksilöllisen ymmärryksen lisääntymisenä.

In the High Country from the Wolpertinger on Vimeo.

This Is Your Day

Elokuva seuraa kolmen juoksijan matkaa heidän valmistautuessaan puolustamaan kukin oman kilpailunsa voittoa. Lähtökohdista kasvaa yleismaailmallinen tarina tahdonvoimasta, ihmiskehon rajoituksista ja inhimillisen vuorovaikutuksen tärkeydestä.

This Is Your Day from Myles Smythe on Vimeo.

FIFTY – The Movie

Mal Law lähti juoksemaan 50 vuoristomaratonia 50 huipulle 50 päivässä ympäri Uutta-Seelantia kerätäkseen rahaa Mental Health Foundationille. Elokuva on varsinainen eepos uskomattomine maisemineen ja intensiivisine juoksukohtauksineen, mutta myös kehyskertomuksensa puolesta, jossa tuhannet ihmiset liittyvät yhteen yhden miehen tueksi saavuttaakseen jotain erityistä ja merkittävää.

FIFTY – The Movie from Fifty on Vimeo.

The Last Mile

Päihdeongelmansa juoksemisen avulla selättänyt John Burkett haastattelee eri ikäisiä ja taustaisia juoksijoita ja huomaa, että syitä juoksemiselle on yhtä paljon kuin juoksijoitakin. Yksi piirre on kuitenkin yhteinen kaikille: eri elämänvaiheet ohjaavat juoksemista.

The Last Mile from Red Tide Productions on Vimeo.

Solstice

Ashley Lindsey juoksee Sierra Nevadan vuorten 100 mailin ultramaratonin ensimmäistä kertaa. Reitin muuttuvat olosuhteet pakkasesta tukahduttavaan kuumuuteen laittavat tietenkin Lindseyn henkiset ja fyysiset ominaisuudet koville. Hän yrittää osaltaan todistaa, että sellaista sanaa kuin “mahdoton” ei ole olemassakaan.

Solstice from Andy Hofman on Vimeo.

Around Patagonia

Kahden ystävyksen ja ultrajuoksijan matka Patagonian mahtavimpien vuorien halki. Mutaa, jäätiköitä, myrskytuulia…

Around Patagonia from Schlarb-Wolf Productions on Vimeo.

Katso myös

Lisää kommentti