Suppailu on täydellinen kesäharrastus

Surffauksen sivutuotteena kehitetty suppailu eli Stand-up Paddle-boarding (SUP)  sai alkunsa Havaijilla ja on tällä hetkellä maailman nopeimmin kasvava vesiurheilumuoto. Toisin kuin perinteisessä surffauksessa, jossa seistään tai maataan laudalla aaltoa odottaen, suppailussa pysytellään pystyssä ja käytetään melaa vedessä etenemiseksi. Suppailusta on tullut monimuotoinen harrastus, jota hyödynnytetään virkistyskäytössä, kuntoilussa, maisemaretkillä, kilpailuissa, koskenlaskussa, joogassa, kalastuksessa ja pitkänmatkanmelonnassa.

Helppo oppia

Suppailun alkeet välineihin tutustumisineen, melontaotteineen ja -asentoineen sekä turvallisuusohjeineen on käyty läpi vajaassa tunnissa. Suppailu on siis varsin matalan kynnyksen harrastus.

Sopii kaikille

Toisin kuin surffaus ja muut teknisemmät vesiurheilulajit, jotka vaativat erinomaista fyysistä kuntoa, suppailu on sopivan rentoa niillekin, jotka eivät omista salikorttia. Suppailu ei myöskään ole mikään extremelaji, vaan se soveltuu kaikille vähintään 12-vuotiaille.

Kokonaisvaltaista treeniä

Suppailu on rento laji, mutta siinä tehtävät liikkeet hyödyntävät koko kehoa. Melomiseen käytetään käsiä, selkää ja keskivartaloa, pystyssä pysymiseen jalkoja. Suppailu ei välttämättä ole erityisen raskasta, mutta varsinkin pidemmillä matkoille kestävyys joutuu koetukselle.

Pieni riski joutua merihätään

Kuten muutkin vesiurheilulajit, myös suppailu perustuu tuuleen ja virtaukseen. Ero on siinä, että melan käyttö mahdollistaa vauhdin ja suunnan paremman kontrolloinnin. Lauta on niin tukeva ja tasapainoinen, että sen päällä on mahdollista istua tai jopa maata tilanteen niin vaatiessa ilman pelkoa kallistumisesta.

Uutta perspektiiviä

Suppailu on toki nopea tapa päästä paikasta A paikkaan B, mutta se on myös sopivan hidasta mahdollistaakseen totaalisen ympäristöön uppoutumisen. Vedenpinnan taso tarjoaa ainutlaatuisen erilaisen perspektiivin maisemien ihailuun.

 

Missä sinä suppailet?

 

Lähde: wheninmanila.com

Katso myös

Avainsanat,

Lisää kommentti