4 hyvää syytä syödä mustikoita

Mustikat ovat metsiemme sinistä kultaa ja todellista superfoodia. Sen lisäksi että mustikat maistuvat taivaallisilta, on marjojen poimiminen myös erinomaista hyötyliikuntaa. Esittelemme neljä syytä, miksi mustikoiden syöminen todella kannattaa.

1. Runsaasti vitamiineja, hivenaineita ja antioksidantteja

Mustikat sisältävät runsaasti C- ja E- sekä B-ryhmien vitamiineja. C-vitamiini parantaa vastustuskykyä ja edistää raudan imeytymistä. B-vitamiini taas vähentää väsymystä tehokkaasti. Vitamiinien lisäksi mustikat sisältävät hyviä hivenaineita kuten sinkkiä, kaliumia ja magnesiumia. C- ja B-vitamiinit ovat tehokkaita antioksidantteja, jotka estävät kehossamme tapahtuvia haitallisia hapettumisreaktioita.

- Ilmoitus, artikkeli jatkuu alapuolella -

2. Tekevät hyvää ruoansulatukselle

Mustikat kirjaimellisesti hellivät vatsaa, sillä ne sisältävät runsaasti vatsaystävällisiä kuituja. Mustikkaa onkin perinteisesti käytetty ruoansulatus- ja vatsavaivojen hoitoon.

3. Parantavat näkökykyä

Mustikkaa on käytetty näön parantamiseen jo pitkään. Mustikat sisältävät antosyaani-nimistä flavonoidia, jonka on todettu vaikuttavan positiivisesti silmien toimintaan. Antosyaani tehostaa pienten verisuonten toimintaa, joita silmissä on paljon.

4. Sisältävät vain vähän kaloreita

Mustikat ovat superterveellistä mutta maistuvaa syötävää. 100 grammaa mustikoita sisältää vain noin 45 kilokaloria. Mustikat maistuvat tuoreena ihan sellaisenaan, mutta niitä voi myös lisätä esimerkiksi puuron, jogurtin, smoothien tai vaikka rahkan sekaan makua tuomaan.

Katso myös

Lisää kommentti