6 maailman ravitsevinta ruokaa

BBC:n tilaamassa tutkimuksessa analysoitiin yli tuhat raaka-ainetta, jotka pisteytettiin ravintoaineiden ja laadun perusteella. Mitä enemmän pisteitä ruoka sai, sitä paremmin se vastasi ihmisen jokapäiväisiin ravitsemuksellisiin tarpeisiin. Seuraavassa kuusi parasta ruoka-ainetta.

6. Juureksien lehdet: 22 kcal/100 g. Esimerkiksi punajuuren lehdet sisältävät runsaasti kalsiumia, rautaa, sekä K- ja B-vitamiineja, erityisesti riboflaviinia.

Ravitsemuspisteet: 70

juureksien-lehdet

5. Porsaan rasva: 632 kcal/100 g. Hyvä B-vitamiinin lähde. Sisältää myös runsaasti mineraaleja. Porsaan rasva on tyydyttymättömämpää ja terveellisempää kuin esimerkiksi lampaan- tai naudanlihan rasva.

Ravitsemuspisteet: 73

porsaan-rasva

4. Kurpitsan siemenet: 559 kcal/100 g. Muihin siemeniin verrattuna kurpitsan siemenet ovat yksi parhaimmista kasvipohjaisen raudan ja mangaanin lähteistä.

Ravitsemuspisteet: 84

kurpitsan-siemenet

3. Chia-siemenet: 486 kcal/100 g. Chia-siemenet sisältävät runsaasti ravintokuitua, proteiinia, fenolihappoja, linoleenihappoja ja vitamiineja.

Ravitsemuspisteet: 85

2. Kampela: 70 kcal/100 g. Yleisesti elohopeavapaa kala ja hyvä B1-vitamiinin lähde.

Ravitsemuspisteet 88

kampela

1. Mantelit: 579 kcal/100g. Mantelit sisältävät runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka ehkäisevät sydän- ja verisuonisairauksia.

Ravitsemuspisteet 97

manteli

Lähde: bbc.com

Katso myös

Lisää kommentti