6 syytä syödä lakkoja

Hilla, lakka ja suomuurain… Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Jos lakkoja on tarjolla, kannattaa soiden helmistä ehdottomasti nauttia, sillä kyseessä on oikea terveyspommi. Listasimme 6 syytä, miksi lakkoja kannattaa syödä.

1. Maku!

Lakkojen erittäin aromikas maku on vertaansa vailla. Lakkoja voi napostella sellaisenaan tai nauttia  maustamattoman rahkan tai jogurtin kaverina. Korvaa seuraavan kerran karkkipäivän sokerinamut lakoilla. Ero hinnassa on suuri, mutta niin myös terveellisyydessä.

2. Lakat tekevät hyvää sydämelle ja verisuonille

Lakoissa on paljon rautaa ja muita terveydelle tärkeitä mineraaleja, sekä runsaasti hyviä rasvahappoja. Nämä ainekset tekevät hyvää verenkierrolle ja sydämelle.

3. Lakat ovat pullollaan hyviä ravintoaineita

Lakka sisältää runsaasti C-vitamiinia ja kuitua. Erityisesti C-vitamiinin lähteenä lakka on verraton.

4. Tuovat helpotusta vaikealle vatsalle

Vuosisatojen ajan lakkoja on käytetty muun muassa ummetuksen ja turvotuksen hoitoon. Lakkojen sisältämä kuitu auttaa pitämään ruoansulatuksen kunnossa.

5. Lakat tekevät hyvää hipiälle

Lakan siementen sisältämässä öljyssä on terveellisiä monityydyttymättömiä rasvahappoja. Lakan siemenöljyä käytetään monissa kosmetiikkatuotteissa, sillä sen on huomattu tekevän iholle hyvää.

6. Lakat taistelevat bakteereja vastaan

Lakka sisältää ellagihappoa, joka on hyödyksi suoliston bakteeritoiminnalle. Hallauutteeksi kutsuttu happo ehkäiseen huonojen bakteerien kuten salmonellan kasvua suolistossa.

Katso myös

Lisää kommentti