Oikealla ruokavaliolla kesäkuntoon

Vähennä hiilihydraattien määrää

Syö hiilihydraatteja vain tehokkaan treenin jälkeen. Muista kuitenkin valita lautasellesi hyvälaatuisia hiilihydraattien lähteitä, kuten hedelmiä, perunoita, kauraa ja riisiä. Elimistö joutuu hiilihydraattien sijasta käyttämään energianlähteenä rasvoja. Rasvan hävitessä myös treenatut lihakset tulevat paremmin esille.

Keskity proteiineihin ja hyviin rasvoihin

Hiilihydraatit täytyy tietenkin korvata jotenkin. Tarkoitus ei ole olla nälkäkuurilla vaan katsoa vain vähän tarkemmin mitä syö. Lisää ruokavalioon runsaasti proteiineja, vähärasvaista lihaa, kalaa ja maitotuotteita. Voi maksimoida proteiinin määrän käyttämällä erilaisia proteiinilisiä.

Ravintokuitu

Lisää ateriollasi lautaselle proteiinin eli lihan kaveriksi runsaskuituista ravintokuitua sisältäviä lisäkkeitä. Pavut ja vihreät vihannekset ovat täynnä hyviä kuituja ja vitamiineja. Ne tiukimmassa kunnossa olevat saliurokset -ja kissatkaan eivät turhaan syö aterioilla parsakaalia.

Paljon vettä

Juo mahdollisimman paljon vettä. Vettä tulee juoda silloinkin kun ei siltä tunnu. Veden juominen kiihdyttää aineenvaihduntaa ja veden mukana elimistöstä poistuu runsaasti kuona-aineita. Vesi myös auttaa ruoansulatusta toimimaan tehokkaammin sekä tehostaa vitamiinien ja ravinteiden imeytymistä.

Lähde: gymlovers.club

Katso myös

Lisää kommentti