Miten ajaa alamäkeen?

Yhdysvaltalaisen triathlonistin Gwen Jorgensenin heikkous ennen Rion olympialaisia oli alamäkeen pyöräileminen. Seuraavia ohjeita noudattamalla hän sai ajonsa sille mallille, että tuloksena oli kultamitali. Hyötyä niistä on jokaiselle pyöräilijälle vaikkei palkintopalli olisikaan tavoitteena.

1. Tarkistuta jarrut

Yllättävän harva käyttää pyöräänsä vuosihuollossa pyöräliikkeessä. On tietenkin itsestään selvää, että huonoilla jarruilla ei voi ajaa kovissa vauhdeissa.

2. Myös renkailla on väliä

Älä pumppaa renkaita liian täyteen. Maantiepyörän renkaille sopiva paine on korkeintaan 7,6 bar, sillä silloin renkaat ovat hieman löysät. Pito ja vakaus paranevat, kun rengaspinta-ala on isompi. Maasto- ja yleisrenkaat ovat leveämpiä, jolloin ne vaativat pienemmän paineen.

3. Istu oikein

Tottumattomat ajajat yleensä suoristavat kyynärpäät lukkoon alamäissä, siirtyvät taaemmas istuimella ja ikään kuin leijuvat pyörän päällä nopeuden kasvaessa, Jäykkä pystyasento kuitenkin heikentää vakautta. Suurimman osan kehon painosta pitäisi olla jalkaterillä. Kenkien tulee olla tukevasti polkimilla ja takamuksen keskellä penkkiä. Pidä kyynärpäät taivutettuina ja rentouta hartiat.

4. Älä purista

Vältä kovaa puristusotetta ohjaustangosta ja jarrukahvoista. Paras ratkaisu on nojata kämmenet ohjaustangolle niin, että jarruhuput ovat peukalonhangassa ja etu- tai keskisormi jarruvivulla. Harjoittele kämmenten avaamista ja sulkemista tasaisella pätkällä – purista tankoa ja päästä irti vuorotellen. Näin opit ajamaan mukavasti niin, että vain pieni osa kehon painosta on ohjaustangon päällä. Seuraavaksi harjoittele samaa alamäessä.

5. Kaarra kehonpainolla

Lähestyessäsi mutkaa sijoita ulkokaarteen puoleinen poljin ala-asentoon. Panon pitää todella olla ulkokaarteen puoleisella jalalla. Noviisin kannattaa liioitella liikettä ja oikein tallata polkimelle samalla kääntäen kantapää alas. Mitä enemmän painoa polkimella, sitä paremmin pyörä ohjautuu.

6. Katso eteenpäin

Tämä seikka on kaikista tärkein turvallisessa alamäkiajossa mutta myös kaikessa pyöräilyssä. Monet aloittelevat pyöräilijät tuijottavat suoraan etupyörään. Turvallisempaa on kuitenkin nostaa katse ylös ja jatkuvasti tähyillä edessä aukeavaa tietä kauemmas. Pinnan muotoihin ja kaarteisiin voi silloin reagoida ajoissa, eikä pyörää tarvitse nytkäyttää pois esteen tieltä.

Älä kuitenkaan tuijota. Jos silmät naulitsee kiveen tai töyssyyn, ohjaus suuntautuu kuin itsestään sitä kohti. Pyörä nimittäin seuraa katsetta. Katso sen sijaan sinne minne haluat mennä, eli esteen ohi.

7. Aloita pienesti

Aloita näiden vinkkien käytännön harjoittelu tutussa ja suhteellisen loivassa mäessä. Laskeudu maltillisella vauhdilla ja ota vinkit käyttöön yksi kerrallaan. Aja seuraavat kerrat jokainen vähän edellistä nopeammin. Vauhti kasvaa kuin itsestään varmuuden lisääntyessä.

8. Noudata liikennesääntöjä

Älä koskaan ylitä keskiviivaa kaarteessa, koska silloin et näe vastaantulevia autoja. Yleisesti ottaen pyörää pitää ajaa samalla tavalla kuin autoakin. Näin sekä sinä että muut tienkäyttäjät ovat turvassa.

9. Kysy neuvoja

Hyvien ajajien seuraamisesta on aina apua. Heiltä voi myös kysyä vinkkejä sulavaan alamäkiajoon. Esimerkiksi monet pyöräilyseurat järjestävät lenkkejä, joille voi vapaasti osallistua. Kehittyneempiä pyöräilijöitä imitoimalla kehitys voi olla salamannopeaa.

Lähde: nytimes.com

Katso myös

Lisää kommentti